Bună, ke faki? Vrei să citim o carte?

[TEXT: 375 cuvinte] [LECTURĂ: aprox. 1,5 min. cu viteza 250 cpm.]

Navighezi pe net. Zi de zi. Zi de zi.

Ești acolo. În fața unei răscruci. În fiecare zi parcă mergi în altă direcție și fiecare pas duce altundeva. Deși tolerant și cu capul pe umeri, ești inconstant. Consideri că e funny să îți lași proiectele pe ultima sută de metri. Și încă îți e frică de cuvântul „tocilar”. Așa că îmbrățișezi tehnologia. Ce să faci altceva în ziua de azi? Să citești o carte? Hahaha!

Pisici, căței, imagini amuzante.
Și un „Bună! Ke faki?”

Te-am zgâriat pe creieri? Perfect!

Motivatia pentru citit

Vestea bună e că generația lui „sh”, „k”, „tz”, e pe cale de dispariție.
Vestea și mai bună e că tu îi vei lua locul.

Pretențiile cresc, tocilarii devin sexy. Cititul în autobuz îți aduce o călătorie gratuită. Pe străzi apar cutii cu cărți. Facebook e tot mai plin de grammar nazi. Nu mai e cool să te îmbraci de la Zara pentru că: sclavagism. Tinerii chiulesc de la școală ca să salveze planeta. Tehnologia se transformă într-o spirală amețitoare. Muncitorii de azi devin roboții de mâine. Joburile dispar. Bucată cu bucată. Trec anii și... boom, constați că ce ai învățat ieri nu mai contează azi.

Iar tu te întrebi: Cum voi supraviețui?

Acum, cel mai important e să consumi minim 2 litri de cărți pe zi.

Singura soluție e să îți setezi mintea să devină indispensabilă societății în care trăiești. Iar ca să faci asta, trebuie să o antrenezi. Ca să o antrenezi, trebuie să o alimentezi. Combustibilul care o va ține în viață e informația. Iar forma în care informația e împachetată digerabil, e cartea.

Ce e cititul de cărți? E un sport al minții. Trebuie să te antrenezi zilnic, să citești mult, să simți cuvintele cărții cum îți gâdilă neuronii. Desigur, poți citi mult și degeaba. De aceea, dacă vrei să te crești „Om” și nu „om”, ai nevoie de un antrenor. Performanțele vin cu sudoare și cu un ghidaj profesionist. Calitate și cantitate.

Antrenor de citit? Da! Există. Nu ai auzit? Nicio problemă. Te scutim noi de un search pe Google. În fond, acum, cel mai important e să consumi minim 2 litri de cărți pe zi.