Câte kilograme de cărți are studenția ta?

[TEXT: 1270 cuvinte] [LECTURĂ: aprox. 5,1 min. cu viteza 250 cpm.]

La întânire cu vrăjitoarea!

Studenția.
Acel moment în care berile curg, viața e frumoasă, te gândești cu un zâmbet larg la viitor, plutești prin cămine/chirii și încă nu simți cu adevărat grija zilei de mâine. Azi e cel mai mișto moment pe care îl trăiești pentru că ai alături de tine socializarea, energia, optimismul.

Asta până într-o zi când apare ea, vrăjitoarea studenției, de care toți fug, dar nimeni nu scapă. SESIUNEA!

Cate kilograme de carti are studentia ta?

Ficați și nervi întinși la maxim

La auzul cuvântului SESIUNE, îți vin în minte nopți nedormite, litri de cafea și energizante dați pe gât fără regrete, alți litri de bere refuzați.

Ficatul tău suferă, dar nu de la alcool. Mintea ta suferă, dar nu de la prea multă socializare. Te dor toate și nu pentru că ai pierdut nopți în club. Simți disperarea cum se apropie odată cu examenele. Ochii îți sunt tot mai grei și tot mai încercănați.

4.838.400 de secunde în care singurele lucruri de care ești înconjurat sunt cărțile. Adică două sesiuni pe an.

Întunericul vine de două ori pe an

Te gândești: "studenția ar trebui să fie o perioadă frumoasă, nu stresantă." În schimb, ea e un calvar. De două ori pe an, asupra ta se așterne întunericul. Oare cum ar fi să îl transformi în lumină?
Greutatea studenției e dată de cărțile pe care trebuie să le tocești în sesiune. E cert. O știm cu toții. Și atunci? Ce e de făcut? Vrei să continui să te zbați de două ori pe an, sau vrei să te distrezi, să îți faci prieteni, să nu îi neglijezi, să construiești în jurul tău o lume care să îți placă, nu una care să te arunce în mijlocul grijilor și al stresului?

Timpul: prieten sau dușman?

Te-ai gândit vreodată că poți reduce timpul pentru studiu la jumătate? Timpul pe care l-ai pierdut ieri nu îl mai poți recupera. Dar poți face în așa fel încât de mâine să nu îți mai pară rău de orele pierdute cu nasul în cărți. Nu îți va mai părea rău pentru că nu vei mai pierde nicio secundă. Vei învăța să fructifici fiecare moment. Să-l trăiești la maxim, să îl simți, să-l transformi în amintiri pe care să nu le uiți niciodată.
Acum te gândești. Dar sesiunile sunt doar două pe an. În rest, fac ce vreau. Oare?

4.838.400 secunde pierdute

Trei săptămâni de examene pe semestru, plus una de restanțe. Cel puțin o lună, la foc automat. Înmulțit cu doi. Două luni de stres. 8 săptămâni. 56 de zile. 1.344 de ore. 80.640 de minute. 4.838.400 de secunde. În care nu ai timp de nimic. În care singurele lucruri de care ești înconjurat sunt cărțile. Milioane de cuvinte de reținut. Și asta doar în febra examenelor. Dar Facultatea e mai mult de atât. E proiecte, e laboratoare, e zeci de cărți de citit de la un curs la altul.

Sute de cărți, mii de pagini, milioane de cuvinte

Ești student la Drept. În România avem 10.000 de legi. Da. Fix atâtea. Pe toate trebuie să le înveți cuvânt cu cuvânt, virgulă cu virgulă. Nu e loc de interpretări. Nu ai de ales. Trebuie să le tocești.
Ești student la Medicină. Doar gândul că scheletul tipic al unui adult are 206 oase pe care trebuie să le cunoști ca în palmă, îți dă fiori.
Ești student. Vrei să te distrezi. Să transformi anii ăștia în cele mai frumos moment din viața ta. Ce faci?
Înveți să citești.

Fiecare secundă contează

O pagină conține 250-300 de cuvinte pe care o persoană average le poate citi într-un minut. Un curs de 300 de pagini înseamnă 300 de minute. Adică 5 ore de citit intens, fără oprire. Cam imposibil.
Cum ar fi dacă ai putea citi 600 de cuvinte pe minut? Dar 1000? Ai devora un curs cât ai pocni din degete și ai avea timp și de o bere înainte de examenul la Drept Administrativ, Management sau Microbiologie.
Cum ar fi să îți REDUCI LA JUMĂTATE timpul de citit și în același timp să reții mai bine toți termenii ăia care îți dau bătăi de cap înaintea fiecărui examen important? Cum ar fi să nu mai fie nevoie înainte de examen, pe holurile facultății, să deschizi din nou cursul pentru că ai impresia că ai uitat un cuvânt?
Ar fi mișto!
Și mai mișto e că se poate! Nu e nicio fantezie.

Mai repede, mai bine, mai mult

Cititul e un sport al minții. Cu cât îți e mai bine antrenată mintea, cu atât cititul devine mai ușor. Există o tehnică numită "Citire Rapidă Optimizată" care te va învăța să citești mai repede, să înțelegi mai bine ce citești și să memorezi mai mult din ceea ce citești. E un procedeu, sau hai mai bine să îi spunem antrenament original bazat pe cercetări științifice. Genul acela de antrenament care te va face să uiți de bau-baul sesiunii și să treci peste perioadele aglomerate din timpul anului, cu ușurință.
Îi spunem SpeeRead și e al naibii de bun.

Ghid util pentru o studenție memorabilă

Ce face el și ce trebuie să faci tu?
SpeeRead îți pune la dispoziție un antrenament de învățare adaptat pe pielea ta. Nu e un panaceu universal. Cu toții suntem diferiți și de aceea el e diferit pentru fiecare în parte.
E bazat pe trei direcții clare: REPEDE, BINE, MULT. Adică te va învăța să citești mai repede, să înțelegi mai bine, să reții mai mult. Pe scurt, îți va rezolva principalele probleme din sesiune.
SpeeRead îți va oferi TIMP pentru tine. Timp să te dezvolți personal, să fii competitiv și performant. Să ieși din tipare, să te îndepărtezi de turmă. Pentru că turma nu mai e cool. Turma e de domeniul trecutului. Viitorul e despre indivizi performanți care ies din tipare. Iar tu ești unul dintre ei.

Ce trebuie să faci?

Patru lucruri simple.

    1. Află cu ce viteză citești.
    2. Alege pachetul potrivit pentru tine.
    3. Antrenează-ți mintea.
    4. Bucură-te de viață.
Pe scurt: ia-ți adio de la vrăjitoarea studenției și spune-i bun venit DISTRACȚIEI.