Concurs SpeeRead

Pune în valoare potențialul natural al minții tale!

Concurs online de citire optimizată, 2022, Ediția a 3-a

Concursul se desfășoră în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022

Vor intra în Concurs toate persoanele care au achiziționat un program SpeeRead începând din 1 ianuarie 2022 sau care vor achiziționa un program până la finalul perioadei de înscriere în Concurs, adică 31 decembrie 2022.

La final vor fi acordate 3 PREMII, în valoare totală de 3000 LEI și 10 MENȚIUNI sub formă de programe de instruire gratuite. Vor putea obține unul dintre premii sau una dintre mențiuni toți cei care vor parcurge complet un program de instruire SpeeRead ELEV, STUDENT, PROFESIONIST sau PASIONAT până în 31 decembrie 2022.

  Premiul I - 1500 LEI

  Premiul II - 1000 LEI

  Premiul III - 500 LEI

Principiul de bază al clasificării va fi, ca de obicei, saltul de performanță realizat de fiecare participant raportat la rezultatele lui inițiale. Va conta cât de mult a progresat fiecare participant la viteza de citire și NU cea mai mare viteză de citire atinsă la finalul programului de către participanți. Mai multe detalii în Regulamentul Ediției a 3-a care va fi publicat în curând.

Concursul se va încheia în 16 februarie 2023, când vor fi anunțate rezultatele finale și câștigătorii premiilor și mențiunilor

MULT SUCCES TUTUROR PARTICIPANȚILOR LA CONCURS!

Concurs online de citire optimizată, 2021, Ediția a 2-a

Concursul se desfășoră în perioada 20 aprilie - 31 decembrie 2021 (în loc de 30 septembrie)

Vor intra în Concurs toate persoanele care au achiziționat un program SpeeRead începând din 1 iunie 2020 sau care vor achiziționa un program până la finalul perioadei de înscriere în Concurs, adică 31 decembrie 2021.

La final vor fi acordate 3 PREMII, în valoare totală de 2000 LEI și 10 MENȚIUNI sub formă de programe de instruire gratuite. Vor putea obține unul dintre premii sau una dintre mențiuni toți cei care vor parcurge complet un program de instruire SpeeRead ELEV, STUDENT, PROFESIONIST sau PASIONAT până în 31 decembrie 2021.

  Premiul I - 1000 LEI

  Premiul II - 600 LEI

  Premiul III - 400 LEI

Principiul de bază al clasificării va fi, și de data asta, saltul de performanță realizat de fiecare participant raportat la rezultatele lui inițiale. Cu alte cuvinte, va conta cât de mult a progresat fiecare participant la viteza de citire și NU cea mai mare viteză de citire atinsă la finalul programului de către participanți. Citește mai multe detalii în Regulamentul Ediției a 2-a.

Concursul s-a încheiat în 16 februarie 2022 (în loc de 1 octombrie 2021).
Vezi mai jos rezultatele finale și câștigătorii premiilor și mențiunilor.

Premiul I - 1000 Lei

Mulțumesc frumos pentru premiu! Sunt foarte încântată! Nu mă așteptam, a fost o surpriză foarte plăcută! Mulțumesc frumos de asemenea pentru programul SpeeRead! Este foarte fain, productiv şi bine creat. O experiență minunată! A fost foarte uşor de folosit şi cu rezultate excepționale. Fiind în clasa a noua, citesc mult şi destul de des. Programul SpeeRead m-a ajutat să-mi măresc viteza de citire şi capacitatea de memorare. Îți creşte productivitatea, eficacitatea si calitatea de lucru. Acum pot citi mai multe documente şi mă pot informa mai mult într-un timp mai scurt. Şi în plus, reţin mai mult decât reţineam înainte! Iar atunci când dau de un site lung şi nu ştiu dacă îmi va fi de folos sau nu, pot să îl citesc oricum, pentru că îl termin în câteva minute. Sunt foarte încântată că am parcurs cursul SpeeRead şi nu regret deloc. În plus, durează doar câteva minute pe zi, timp de o lună; după aceea, câştigi mult timp pe care îl poţi folosi într-un mod mult mai util.

Premiul I
Premiul I

Premiul II - 600 Lei

Pentru mine citirea rapidă a reprezentat o reală minune! Nu știu exact dacă aveam vreo așteptare concretă atunci când am început programul, dar rezultatele au fost de-a dreptul uluitoare! Am reușit să citesc de 3 ori mai mult în același timp și, contrar preconcepției mele inițiale, să înțeleg la fel de bine cele lecturate. A meritat fiecare minut investit!

Premiul II
Premiul II

Premiul III - 400 Lei

Am achiziționat cursul pentru fetița mea de 12 ani pentu că refuza să vizioneze filme cu subtitrare. La început a fost mai dificil de parcurs dar la insistențele mele a continuat. Sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute și mai ales de încrederea pe care micuța mea a dobândit-o văzând că are capacitatea de a citi repede un text.

Premiul III
Premiul III

Clasament Concurs de citire rapida optimizata Editia a 2-a

Concurs online de citire optimizată, 2020, Prima Ediție

Acesta a fost primul Concurs online de citire rapidă optimizată din România.

Concursul s-a desfășurat în perioada 1 aprilie - 31 mai 2020 sub emblema #stămacasă.

Au intrat în Concurs toate persoanele care au achiziționat un program SpeeRead până la finalul perioadei de desfășurare a lui.

Au participat 93 de persoane din care 43 de persoane au parcurs complet programul de instruire și au încheiat efectiv Concursul.

La final a fost acordat PREMIUL CEL MARE, în valoare de 1000 LEI și 6 MENȚIUNI sub formă de programe de instruire gratuite.

Principiul de bază al clasificării a fost saltul de performanță realizat de fiecare participant raportat la rezultatele lui inițiale. Cu alte cuvinte, a contat cât de mult a progresat fiecare participant la viteza de citire și NU cea mai mare viteză de citire atinsă la finalul programului de către participanți. Citește mai multe detalii în Regulament.

Concursul s-a încheiat în 15 iulie 2020.
Vezi mai jos rezultatele finale și câștigătorii premiului și mențiunilor.

Premiul I - 1000 Lei

Premiul I
Premiul I
Clasament Concurs de citire rapida optimizata

La fiecare 2 zile noi generăm la fel de multă informație cât am generat în tot anul 2003.
Eric Schmidt, CEO Google, 2010 Sursa aici.

Ce este citirea optimizată

Citirea Optimizată este o deprindere personală care îți permite să parcurgi integral orice text (NU pe diagonală și NICI prin fotografiere cu privirea), citindu-l cuvânt cu cuvânt sau în grupe de cuvinte alăturate, cu sens, cu viteză de citire de cel puțin 900-1000 cuvinte pe minut (cpm) și cu asimilarea mult mai bună a informației citite.

Pragurile vitezei de citire


Viteza de citire uzuală este de aproximativ 250 cpm. Detalii aici.

P1. Citirea lentă neoptimizată este până la 500 cpm.

P2. Citirea normală neoptimizată este între 500 și 900 cpm.

P3. Citirea normală optimizată este între 900 și 2500 cpm.

P4. Citirea rapidă optimizată este peste 2500 cpm.

Pragurile vitezei de citire

Ce beneficii îți aduce citirea optimizată

Vei citi mult mai rapid

Programele SpeeRead antrenează mușchii ochilor să se miște mult mai repede pe texte și să la citească integral.

Vei înțelege mult mai bine ce citești

Odată cu creșterea vitezei de citire informația ajunge de la ochi la creier din ce în ce mai puțin distorsionată ceea ce duce la creșterea capacității de înțelegere a ei. Detalii aici.

Vei memora mai mult din informația citită

Programele SpeeRead antrenează mușchii ochilor să se miște mult mai repede pe texte și să la citească integral.

Vei câștiga timp

Fie că citești la job, la studii sau de plăcere cititul va deveni mult mai eficient pentru că vei citi aceiași cantitate de informații în timp mult mai scurt sau vei citi și asimila mai multă informație în același interval de timp, comparativ cu performanțele tale înainte de utilizarea SpeeRead.

Cui se adresează citirea optimizată

Citirea optimizată este o deprindere personală utilă tuturor celor care citesc. Totuși, pentru unele categorii de persoane această deprindere se poate dovedi extreme de utilă în contextul actual.

Profesioniștii din domeniile care necesită informare sau învățare continuă: medici, profesori, juriști, programatori, psihologi, sociologi, jurnaliști, economiști etc.

Tinerii implicați în procesele educaționale: elevi (începând cu vârsta de 9-10 ani), studenți, cursanți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți etc.

Persoanele care lucrează în centrele care oferă suport scris prin email sau mesagerie. De regulă eficiența muncii acestor persoane se măsoară și în numărul de cuvinte citite pe zi, săptămână, lună etc.

Părinții copiilor care se află în perioada de școlarizare. Dacă parcurg aceste programe de instruire ei vor putea să le ofere suport și motivație și copiilor lor să le parcurgă. Copii își formează mai ușor deprinderea de citire optimizată, cu condiția să parcurgă programele de instruire.

Persoanele pasionate de lectură și/sau dezvoltare personală. Citirea optimizată NU ESTE o citire superficială, așa cum ar putea părea la prima vedere. Citirea optimizată înseamnă să citești complet și rapid orice text și să-l înțelegi mai bine. Asta înseamnă că vei savura la fel de mult o lectură plăcută dar într-un timp mai scurt. Sau vei citi mai mult în timpul pe care îl aloci acestei pasiuni.