Povestea SpeeRead

Drumul de la idee la platforma online de instruire

Cum a fost creat și dezvoltat programul de citire rapidă optimizată

Istoria SpeeRead începe în 2012. Pentru perioada 2012-2018 poți citi aici de unde a pornit totul.

2018: Este anul unei noi provocări. Am început scrierea unui proiect de finanțare pentru programul România Startup Plus. Scopul finanțării este crearea unei platforme complet automatizate de instruire în citirea rapidă optimizată. În noiembrie 2018 proiectul SpeeRead a obținut o finanțare de 150.000 lei prin acest program derulat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în parteneriat cu consultantul Konfida SRL din București.

2019: Am fondat SpeeRead Net SRL. Apoi am început procesul de dezvoltare a noii platforme de instruire. Acest proces a fost finalizat în luna octombrie iar din noiembrie 2019 speeread.ro este prezent și activ în online.

Față de speeread.net, vechea platformă de instruire, speeread.ro este complet automatizată în ceea ce privește livrarea programului de instruire pentru clienți. De la achiziția cu cardul la activarea programului și la livrarea fiecărui pas al instruirii, totul se deruleză automat. Acest lucru permite accesul la platforma pentru un număr practic nelimitat de utilizatori. Pe speeread.net platforma era accesibilă pentru maxim 70 utilizatori pe lună.

SpeeRead la ELSA Training Days Sibiu

În 14 și 15 noiembrie 2019 studenții juriști din Sibiu au avut ocazia să-și îmbogățească cunoștințele în cadrul ELSA Training Days. Denisa Hapa, Vicepreședinte la Departamentul Resurselor Umane al ELSA Sibiu a propus și facilitat prezentarea programelor SpeeRead de citire rapidă optimizată și instruire eficientă la secțiunea SMART LEARNING a evenimentului. Într-o prezentare de 2 ore studenții au făcut cunoștință cu SpeeRead și și-au testat viteza de citire și capacitatea de memorare.
În viitorul apropiat ei vor intra în programul de instruire.

Mulțumim Denisa Hapa și ELSA Sibiu pentru oportunitate!
#învățare #citirerapidă #ELSATrainingDays

SpeeRead la Elsa Training Days Sibiu

La fiecare 2 zile noi generăm la fel de multă informație cât am generat în tot anul 2003.
Eric Schmidt, CEO Google, 2010 Sursa aici.

Ce este citirea optimizată

Citirea Optimizată este o deprindere personală care îți permite să parcurgi integral orice text (NU pe diagonală și NICI prin fotografiere cu privirea), citindu-l cuvânt cu cuvânt sau în grupe de cuvinte alăturate, cu sens, cu viteză de citire de cel puțin 900-1000 cuvinte pe minut (cpm) și cu asimilarea mult mai bună a informației citite.

Pragurile vitezei de citire


Viteza de citire uzuală este de aproximativ 250 cpm. Detalii aici.

P1. Citirea lentă neoptimizată este până la 500 cpm.

P2. Citirea normală neoptimizată este între 500 și 900 cpm.

P3. Citirea normală optimizată este între 900 și 2500 cpm.

P4. Citirea rapidă optimizată este peste 2500 cpm.

Pragurile vitezei de citire

SpeeRead la Incubator107 Sibiu

Primul eveniment SpeeRead pentru publicul larg din Sibiu a fost organizat în colaborare cu Incubator107 și a fost găzduit de EduHub în data 19 noiembrie 2019. Evenimentul a fost moderat de Codruța Răbăgel din partea Incubator107 și Alma Pentescu din partea EduHub.

Am dorit să ne prezentăm tuturor celor care sunt interesați de educație și lectură. Evenimentul a fost deschis pentru participanții de toate vârstele. Prezentarea a fost una generală, despre programele de citire rapidă optimizată și învățare eficientă. Și am dorit să avem timp să dialogăm cu participanții. În viitor ne propunem să organizăm astfel de prezentări mai detaliate, pentru diverse categorii sociale și profesionale: elevi, studenți, părinți, profesori, profesioniști din diverse domenii, instituții de învățământ, antreprenori, companii etc.

Mulțumim Alma Pentescu, Codruța Răbăgel, Incubator107 și EduHub pentru implicare!
#învățare #citirerapidă

SpeeRead la Incubator107 Sibiu

Ce beneficii îți aduce citirea optimizată

Vei citi mult mai rapid

Programele SpeeRead antrenează mușchii ochilor să se miște mult mai repede pe texte și să la citească integral.

Vei înțelege mult mai bine ce citești

Odată cu creșterea vitezei de citire informația ajunge de la ochi la creier din ce în ce mai puțin distorsionată ceea ce duce la creșterea capacității de înțelegere a ei. Detalii aici.

Vei memora mai mult din informația citită

Programele SpeeRead antrenează mușchii ochilor să se miște mult mai repede pe texte și să la citească integral.

Vei câștiga timp

Fie că citești la job, la studii sau de plăcere cititul va deveni mult mai eficient pentru că vei citi aceiași cantitate de informații în timp mult mai scurt sau vei citi și asimila mai multă informație în același interval de timp, comparativ cu performanțele tale înainte de utilizarea SpeeRead.

Citire optimizată pentru copii, părinți și profesori

În 28 ianuarie 2020 am organizat primul eveniment de citire rapidă pentru copii, părinți și profesori. Partener a fost și de data asta Incubator107 iar evenimentul a fost moderat de Alexandra Neamțu.

Copiii au mult de citit. Uneori prea mult pentru cât timp ar avea ei nevoie să se joace. Pentru ei citirea rapidă optimizată poate să fie de un real folos. Vor câștiga timp prețios și vor putea să echilibreze astfel balanța timpului alocat pentru studiu și joacă. Ambele sunt importante pentru ei.

Copiii pot învăța mai repede și mai ușor deprinderea de citire rapidă optimizată. Și o vor folosi apoi de-a lungul întregii vieți. Însă ei au nevoie de suportul și încurajarea adulților implicați în educația lor ca să reușească să parcurgă programele SpeeRead de instruire. Pentru asta e nevoie să fie informați și convinși de utilitatea lor și părinții și profesorii care îi îndrumă. Despre asta asta fost acest eveniment.

Mulțumim Alexandra Neamțu și Incubator107 pentru implicare!
#învățare #citirerapidă

Citire rapida pentru copii - SpeeRead

Cui se adresează citirea optimizată

Citirea optimizată este o deprindere personală utilă tuturor celor care citesc. Totuși, pentru unele categorii de persoane această deprindere se poate dovedi extreme de utilă în contextul actual.

Profesioniștii din domeniile care necesită informare sau învățare continuă: medici, profesori, juriști, programatori, psihologi, sociologi, jurnaliști, economiști etc.

Tinerii implicați în procesele educaționale: elevi (începând cu vârsta de 9-10 ani), studenți, cursanți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți etc.

Persoanele care lucrează în centrele care oferă suport scris prin email sau mesagerie. De regulă eficiența muncii acestor persoane se măsoară și în numărul de cuvinte citite pe zi, săptămână, lună etc.

Părinții copiilor care se află în perioada de școlarizare. Dacă parcurg aceste programe de instruire ei vor putea să le ofere suport și motivație și copiilor lor să le parcurgă. Copii își formează mai ușor deprinderea de citire optimizată, cu condiția să parcurgă programele de instruire.

Persoanele pasionate de lectură și/sau dezvoltare personală. Citirea optimizată NU ESTE o citire superficială, așa cum ar putea părea la prima vedere. Citirea optimizată înseamnă să citești complet și rapid orice text și să-l înțelegi mai bine. Asta înseamnă că vei savura la fel de mult o lectură plăcută dar într-un timp mai scurt. Sau vei citi mai mult în timpul pe care îl aloci acestei pasiuni.